16 down

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Boekingen: http://www.16down.nl/

Website: http://www.16down.nl/

Zanger/gitarist Marco Hovius treedt al jarenlang overal op het zijn bluesrock formatie 'Hovius'. Daar hebben ook al verschillende mensen in gespeeld die later in bekendere bands zijn komen te zitten. Zo was een van de bassisten ooit Serge Bredewold, die later bij Ruth Jacott terecht kwam en ik meende hem laatst te herkennen in de band van Judith (You) met een leuk fretloos stukje baswerk.

Ook Arjan Pronk (basgitaar) rockt al wat jaartjes. Hij begon in de Luttenbergse formatie "Damaged Brain", die ooit golden als opvolger van "The Fatal Flowers". Helaas ging de band vlak voor het hele circus losbarste uit elkaar. Ze hebben nog wel een keer het hele dorp (Luttenberg) (tientjes)lid gemaakt van de VPRO, zodat ze op Radio 3 mochten optreden. Goede stunt...

Later speelden Arjan en Marco met Erwin Nijhoff in "The Prodigal Sons". Die ken je misschien nog wel van hun single "You still think" en het Pinkpop-concert. Jeroen Hobert werd er als 'groentje' bijgehaald en bleek zeer snel het drummen onder de knie te krijgen. Na een ruzie tussen Erwin en de andere drie, gingen deze laatsten samen met Thomas Thijs (oud-Damaged Brain zanger) verder onder de naam "Afterdust" (na-dorst). In deze formatie gaven ze vele goede live-optredens en maakten een aantal demo's. Een van deze demo's werd "demo van de maand" in de MusicMaker en in de Fret. Thomas besloot om de band te verlaten en zijn eigen weg in te slaan.

Gerelateerde items (op tag)

Media

Meer in deze categorie: « Play It Again Erwin Nyhoff »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Binnenkort

31 mrt
Pre Party Ribs en Blues
31-03-19 7:00 pm

Pre Party met dynamitebluesNL @ Tivoli Raalte. Be there!

21 apr
Let's rock again !
21-04-19 12:00 pm - 1:00 pm

Echte rockers en ouderwetse swingers met Raymon Veldmate !

30 mei
Dauwpop 2019
30-05-19

Dauwpop 2019

21 juni
LEGENDS OF ROCK TRIBUTE FESTIVAL XXL 2019
21-06-19 3:00 pm - 22-06-19 4:00 pm

LEGENDS OF ROCK TRIBUTE FESTIVAL XXL

HET GROOTSTE TRIBUTE FESTIVAL VAN OOST-NEDERLAND!

24 juni

Straatkorenfestival 'Het muzikale landleven'

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.