16 down

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Boekingen: http://www.16down.nl/

Website: http://www.16down.nl/

Zanger/gitarist Marco Hovius treedt al jarenlang overal op het zijn bluesrock formatie 'Hovius'. Daar hebben ook al verschillende mensen in gespeeld die later in bekendere bands zijn komen te zitten. Zo was een van de bassisten ooit Serge Bredewold, die later bij Ruth Jacott terecht kwam en ik meende hem laatst te herkennen in de band van Judith (You) met een leuk fretloos stukje baswerk.

Ook Arjan Pronk (basgitaar) rockt al wat jaartjes. Hij begon in de Luttenbergse formatie "Damaged Brain", die ooit golden als opvolger van "The Fatal Flowers". Helaas ging de band vlak voor het hele circus losbarste uit elkaar. Ze hebben nog wel een keer het hele dorp (Luttenberg) (tientjes)lid gemaakt van de VPRO, zodat ze op Radio 3 mochten optreden. Goede stunt...

Later speelden Arjan en Marco met Erwin Nijhoff in "The Prodigal Sons". Die ken je misschien nog wel van hun single "You still think" en het Pinkpop-concert. Jeroen Hobert werd er als 'groentje' bijgehaald en bleek zeer snel het drummen onder de knie te krijgen. Na een ruzie tussen Erwin en de andere drie, gingen deze laatsten samen met Thomas Thijs (oud-Damaged Brain zanger) verder onder de naam "Afterdust" (na-dorst). In deze formatie gaven ze vele goede live-optredens en maakten een aantal demo's. Een van deze demo's werd "demo van de maand" in de MusicMaker en in de Fret. Thomas besloot om de band te verlaten en zijn eigen weg in te slaan.

Gerelateerde items (op tag)

Media

Meer in deze categorie: « Play It Again Erwin Nyhoff »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Binnenkort

5 aug
Dieksiepop
05-08-18

Dieksiepop Haarle

9 aug
Luttenbergsfeest 2018.
09-08-18 - 12-08-18

Het luttenbergs feest 2018.

19 aug
Tone's Summerjam 2018.
19-08-18 - 20-08-18

Tone's SummerJam is een jaarlijks terugkerend festival in het kleine dorpje Heeten(Ov).

1 sept
Broekrock 2018
01-09-18 - 02-09-18

Twee dagen muziek, goed eten & drinken en een boel fratsen. Zaterdag 1 september openen de deuren van de Hein & Diny Music Hall weer voor de 21e editie van Broekrock. Verwacht zaterdag veel muziek tot in de late uurtjes, zondag veel relaxte akoestiek. Beide dagen afgewisseld met een boel eigenzinnige acts. Ook jij staat op de gastenlijst, Broekrock is gratis te bezoeken!

8 sept
KOELE KOELE 2018
08-09-18 1:00 pm

Bökkers viert feest in de Koele! 8 september 2018: Koud bier, koele bands en hete BBQ! En natuurlijk Bökkers! (leeftijd 16+). Gegarandeerd wild!

©2018 A Lola Production. All Rights Reserved.