What's up Doc?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Boekingen: http://www.whatsupdoc-liveband.nl/contact.html

Website: http://www.whatsupdoc-liveband.nl

DOOR LAUK BOUHUIJZEN
LUTTENBERG - De koning is dood, leve de koning. Dat geldt een beetje voor de Luttenbergse band ‘Geen Steil’. Na afgelopen 2 jaar een behoorlijke muzikale naam te hebben opgebouwd in het Sallandse, gaat de band nu in winterslaap. En tegelijkertijd gaat het grootste deel van de band in een nieuwe samenstelling verder als ‘What’s Up Doc?’ Absoluut geen ruzie of verschil van muzikale inzicht, maar een logische en natuurlijke ontwikkeling, zo vertelt zanger en gitarist Ernst van der Sloot. ,,Onze jonge drummer Ronald Rensen uit Luttenberg studeert in Amsterdam en heeft gewoon erg weinig tijd. Geen Steil was vorig jaar al uitgebreid met de Deventer gitarist Ben van Raan. En die bracht stadsgenoot drummer Hans Rosenkamp mee, ook al zo’n man die sinds de Sixties met muziek bezig is bij onder meer ‘Formation 66’. En door iedereen wordt omschreven als geboren met stokjes in de hand. Rosenkamp en Van Raan zitten trouwens beiden in het bestuur van de Deventer stichting Sixties Alive. Door de drukte van Ronald en de eigen inbreng van Hans alias Hassan veranderde ook onze muziek, zo merkten we toen Hans enkele keren Ronald moest vervangen. Daarom hebben we nu besloten om Geen Steil voorlopig in de koelkast te zetten en op volle kracht met ‘What’s up doc?’ verder te gaan. Als zeg maar Gelders- Overijsselse band met Ben, Hans, mijzelf en basgitariste Joke Huisman. Oftewel Benjamin, Hassan, Doc en JoJo zoals we elkaar noemen.” De eerste optredens van ‘What’s up Doc?’ (de naam is geïnspireerd door de vaste uitroep van stripfiguur Bugs Bunny) zijn inmiddels met succes achter de rug. Nog steeds speelt de band veel bekend werk, maar heeft daarbij wel een heel eigen stijl ontwikkeld. ,,Elk nummer krijgt van ons een heel eigen bewerking. In al die nummers zit namelijk veel muzikale ruimte om te kunnen variëren en improviseren. Eigenlijk spelen we een nummer ook nooit hetzelfde, dat is een heel bewuste keuze" aldus Ernst ‘Doc’ van der Sloot.

Media

Meer in deze categorie: « Are You A Lion de Bergklanken »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Binnenkort

5 aug
Dieksiepop
05-08-18

Dieksiepop Haarle

9 aug
Luttenbergsfeest 2018.
09-08-18 - 12-08-18

Het luttenbergs feest 2018.

19 aug
Tone's Summerjam 2018.
19-08-18 - 20-08-18

Tone's SummerJam is een jaarlijks terugkerend festival in het kleine dorpje Heeten(Ov).

1 sept
Broekrock 2018
01-09-18 - 02-09-18

Twee dagen muziek, goed eten & drinken en een boel fratsen. Zaterdag 1 september openen de deuren van de Hein & Diny Music Hall weer voor de 21e editie van Broekrock. Verwacht zaterdag veel muziek tot in de late uurtjes, zondag veel relaxte akoestiek. Beide dagen afgewisseld met een boel eigenzinnige acts. Ook jij staat op de gastenlijst, Broekrock is gratis te bezoeken!

8 sept
KOELE KOELE 2018
08-09-18 1:00 pm

Bökkers viert feest in de Koele! 8 september 2018: Koud bier, koele bands en hete BBQ! En natuurlijk Bökkers! (leeftijd 16+). Gegarandeerd wild!

©2018 A Lola Production. All Rights Reserved.