Bökkers lanceert nieuw album ‘Leaven in de Brouweri-je’ live op NPO Radio 2

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bökkers lanceert vandaag een nieuw album: ‘Leaven in de Brouweri-je’. De Sallandse rockband maakte de gelijknamige titelsong donderdagochtend live in de radioshow van Jan-Willem Roodbeen op NPO 2 wereldkundig.

Bökkers is de band van Hendrik Jan Bökkers, Erik Neimeijer, Arjan Pronk en Jeroen Hobert. De Sallandse rockers zijn in 2010 begonnen als coverband van de Achterhoekse groep Normaal, onder de naam Bökkers Dut Normaal. Later kwam de band, met roots in Heino, met eigen nummers in het Sallands dialect.

Een toepasselijke titel voor het nieuwe album, zo redeneerde presentator Jan-Willem Roodbeen donderdagochtend in zijn radiouitzending ‘Jan-Willem start op’. ,,Eigenlijk hadden al onze cd 's zo kunnen heten‘’, grinnikte Bökkers. Om vervolgens nog droogjes op te merken dat het release-feest in de Grolsch brouwerij ook ‘’mooi in het thema past‘’.

De eerste officiële cd-presentatie is donderdagavond en dat wordt een bijzondere aangelegenheid. Rocken tussen de ketels met bier in een brouwerij. De single Duutse Grens heeft de weg naar het publiek al gevonden, de andere nieuwe nummers Evolutie, Niks veur niks, Greetje, Fijne oale fietse, Nachtdienst, Viva la veurjoar, Kold Bloed, Skroal bier, Orde van de nacht, Kats noar de kloten worden donderdag en vrijdag in de Grolsch Brouwerij in Boekelo gespeeld. 

 

Opgenomen aan de voet van de Luttenberg klinkt Leaven in de Brouweri-je lekker landelijk, zo meldt Bökkers op de eigen site. Bökkers heeft verschillende albums uitgebracht: Bökkers (2011), Morattamottamotta (2013), Humme (2014), Blixer Elixer (2015), Live en knetterhard (2016) en Schorem Uut De Schiettente (2018). En daar is nu ‘Leaven in de Brouweri-je’ (2019) bijgekomen.

 

Bron: de Stentor

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.