Slayer in Zwolle, herhaling van het legendarische concert in Luttenberg?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Amerikaanse thrashmetalband Slayer speelt in de IJsselhallen in Zwolle. Dit is het laatste optreden in Nederland, want de band stopt ermee. De 79-jarige Harm Vloedgraven was aanwezig bij één van de eerste Nederlandse shows. Sterker nog, hij haalde de band naar Luttenberg in 1985, voor een optreden in het dorpshuis.

“De datum weet ik niet precies meer, maar het was een legendarische show. Ik was beheerder van dorsphuis Elckerlyc en tijdens het optreden stond ik achter de bar. Gelukkig ben ik niet de kleinste en kon ik het allemaal goed zien.”

Mooie muziek
Ondanks zijn leeftijd is Vloedgraven nog altijd dol op metal. Headbangen doet hij ook nog steeds. “Als ik nu bij een metal-optreden ben, kijkt iedereen me altijd raar aan. Wat doet zo’n oude man nou hier? Nou, ik vind het gewoon mooie muziek!”

Luttenberg
Slayer is uiteindelijk een band van wereldformaat geworden en helaas voor Vloedgraven lukt het niet meer om de band naar Luttenberg te halen. “Dat zou veel te duur worden en bovendien stopt de band ermee. Dat laatste wist ik trouwens helemaal niet en nu moet ik helaas het laatste optreden missen, maar gelukkig blijft de muziek bestaan.”

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.