October Metal Fest Wijhe gaat zijn zwanenzang tegemoet.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het October Metal Fest Wijhe wordt op 27 oktober 2018 voor de zevende en laatste keer gehouden. Uit vrees met de programmering in herhaling te vervallen en omdat er in de buurt steeds meer tributefestivals komen, zet de organisatie er een punt achter.

Herwig Schuiling stelt dat het besluit niet is genomen vanwege een gebrek aan succes. Het festival trekt jaarlijks honderden bezoekers. ,,De spoeling qua acts die genoeg bezoekers trekken, is erg dun”, zegt hij. ,,Daarvoor moet je tributebands hebben van Metallica, Rammstein, AC/DC of Iron Maiden. Ik wil niet elk jaar hetzelfde doen. Bovendien zijn er in de buurt steeds meer van dit soort festivals gekomen.”

Zo werd in het weekeinde van 22 en 23 juni in Raalte voor het eerst het Legends of Rock Tribute Festival XXL gehouden. Daar brachten coverbands bekende rockgroepen tot leven als Creedence Clearwater Revival, Deep Purple, Van Halen, AC/DC en Metallica. Zo'n 3.000 liefhebbers legden hun oor te luister. Het gevaar van verzadiging dreigt.

Punk

Het programma van de laatste editie van het festival in Wijhe bestaat uit drie tribute-acts: Thrashcan, 16 Dollars en The Stiff. Thrashcan, de hoofdact, richt zich op het werk van de grote thrashmetalbands uit de jaren tachtig en negentig, zoals Metallica, Slayer, Testament, Sepultura, Anthrax en Exodus. De formatie 16 Dollars brengt een tribute aan Volbeat en The Stiff richt zich op het werk van The Sex Pistols en The Ramones. ,,Een keertje punk, maar volgens mij kan dat prima”, meldt Schuiling, die het festival samen met Jaap Doorgeest organiseert. 

Het festival begint op zaterdag 27 oktober om 20.00 uur in het Capellenborg Theater in Wijhe. De deuren gaan om 19.30 uur open. Kaarten à 12,50 euro zijn online te koop via sallandcatering.com. ’s Avonds aan de kassa kost een ticket 15 euro. 

Bron: de Stentor

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.