Luttenbergse muzikanten vieren de vrijheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Swingen op de klanken van Valerie van Amy Winehouse of meezingen op de muziek van Radar Love van Golden Earring. Het kan tijdens Bevrijdingsdag in Luttenberg. Een verrassend collectief van Luttenbergse artiesten neemt een deel van de muzikale omlijsting op zich, terwijl het dorp de vrijheid viert.

Voor het speciale optreden heeft muziekvereniging De Bergklanken de handen ineengeslagen met Sanne Holterman (zang), Ruben Schutte (zang), Roy Rosenkamp (keyboard) en Martin Blaauw (drums). “We willen ons van een andere kant laten zien”, zegt bestuurslid Jolyse Kogelman. “Tijdens Bevrijdingsdag spelen we eigentijdse muziek. Een heel ander genre dan waar veel mensen ons van kennen.

Een grote band
Als één grote band brengen de gezamenlijke muzikanten uit Luttenberg verrassende nummers ten gehore. Naast de muziek van Amy Winehouse en Golden Earring, worden bijvoorbeeld de nummers Do I Ever van Kensington, Son of a Preacher Man van Dusty Springfield en een medley uit de recordbrekende musical Soldaat van Oranje gespeeld.

Nieuwe koers
De samenwerking tussen de Luttenbergse artiesten past in de nieuwe koers die De Bergklanken wil varen. Kogelman: “We merken dat de vereniging terugloopt in ledenaantal. We zien dat de jeugd en volwassenen tegenwoordig meer bezig zijn met andere instrumenten zoals gitaren en drums. Daar proberen we op in te spelen door ons te verbreden. We willen een vereniging zijn waar iedereen zich bij kan aansluiten, ongeacht welk instrument je bespeelt.”

Projectbasis
Door eigentijdse muziek te spelen, hoopt de muziekvereniging ook jongeren te bereiken. De samenwerking met de andere Luttenbergse artiesten tijdens Bevrijdingsdag is vooralsnog eenmalig. “Het is op projectbasis”, licht Kogelman toe. “We hopen dat het aanslaat en dat we vaker met andere muzikanten samen kunnen werken, zodat we kunnen doen wat we allemaal leuk vinden: samen muziek maken.”

Bevrijdingsdag in Luttenberg
Het optreden van de gezamenlijke Luttenbergse artiesten maakt onderdeel uit van de 5 mei-viering in het dorp. Omdat Luttenberg 700 jaar bestaat, wordt dit gevierd met een open podium in de Butzelaarstraat. Naast het muzikale collectief, staan onder meer accordeonvereniging Accordeola, het koor Palet en de volksdansgroep op het podium. Het Luttenbergse 4devrijheid festival is vrij toegankelijk.

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.