Nieuw Legends of Tribute Festival in Raalte neemt plaats in van Pedro Pico Pop

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het slechte nieuws: Er komt geen Pedro Pico Pop in 2018. Het goede nieuws: Er komt een nieuw feestje in Raalte, namelijk de eerste editie van het Legends of Rock Tribute Festival XXL.

,,Om na veertien edities Pedro Pico Pop (PPP) te stoppen, dat voelt niet goed'', zegt Maurice Endeman, grondlegger van het festival. ,,Maar doorgaan op deze manier is ook niet mogelijk.'' Financieel is PPP aan het randje van de afgrond geraakt. Het festival van vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals-ie zich voelt, neemt nu in ieder geval een jaar vrijaf. ,,Drie jaar geleden moesten we het MBI fabrieksterrein verlaten vanwege de vondst van asbest. Last-minute hebben we toen een vervangende locatie gevonden bij Kruispunt Bos in Raalte. Wij hebben de afgelopen jaren al onze reserves aan moeten spreken én nog een beetje meer. De kaartverkoop in 2017 viel tegen en tijdens dat festival regende het vrijwel de hele dag. Een klap die wij mogelijk niet meer te boven komen’’, aldus de organisator. 

Nieuw concept

Maar tegelijkertijd is Endeman opgetogen.  ,,We komen wél met een nieuw concept’’, aldus de Deventenaar. ,,We hebben een leuke groep mensen, allemaal jongeren tussen de 20 en 35 jaar. Ze willen graag tóch wat doen. Vandaar dat we samenwerking hebben gezocht met een andere partij om een festival te organiseren in een tent, voor een bredere doelgroep.'' En zo introduceert 'de club van Endeman' op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni de eerste editie van het Legends of Rock Tribute Festival XXL op festivalterrein Arkelstein bij kruispunt Bos in Raalte. Een 2-daags evenement met de beste tribute-bands van dit moment. Het is een internationaal programma met onder meer tributes van Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, Volbeat en Creedence Clearwater Revival. 

Tickets zijn vanaf zondag 19.00 uur beschikbaar via www.legendsofrock-raalte.nl

Bron: de Stentor.

Binnenkort

19 aug
Tone's Summerjam 2018.
19-08-18 - 20-08-18

Tone's SummerJam is een jaarlijks terugkerend festival in het kleine dorpje Heeten(Ov).

1 sept
Broekrock 2018
01-09-18 - 02-09-18

Twee dagen muziek, goed eten & drinken en een boel fratsen. Zaterdag 1 september openen de deuren van de Hein & Diny Music Hall weer voor de 21e editie van Broekrock. Verwacht zaterdag veel muziek tot in de late uurtjes, zondag veel relaxte akoestiek. Beide dagen afgewisseld met een boel eigenzinnige acts. Ook jij staat op de gastenlijst, Broekrock is gratis te bezoeken!

8 sept
KOELE KOELE 2018
08-09-18 1:00 pm

Bökkers viert feest in de Koele! 8 september 2018: Koud bier, koele bands en hete BBQ! En natuurlijk Bökkers! (leeftijd 16+). Gegarandeerd wild!

©2018 A Lola Production. All Rights Reserved.