Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het slechte nieuws: Er komt geen Pedro Pico Pop in 2018. Het goede nieuws: Er komt een nieuw feestje in Raalte, namelijk de eerste editie van het Legends of Rock Tribute Festival XXL.

,,Om na veertien edities Pedro Pico Pop (PPP) te stoppen, dat voelt niet goed'', zegt Maurice Endeman, grondlegger van het festival. ,,Maar doorgaan op deze manier is ook niet mogelijk.'' Financieel is PPP aan het randje van de afgrond geraakt. Het festival van vrijheid, blijheid, hapje, drankje, en niemand die zich schaamt om zich te gedragen zoals-ie zich voelt, neemt nu in ieder geval een jaar vrijaf. ,,Drie jaar geleden moesten we het MBI fabrieksterrein verlaten vanwege de vondst van asbest. Last-minute hebben we toen een vervangende locatie gevonden bij Kruispunt Bos in Raalte. Wij hebben de afgelopen jaren al onze reserves aan moeten spreken én nog een beetje meer. De kaartverkoop in 2017 viel tegen en tijdens dat festival regende het vrijwel de hele dag. Een klap die wij mogelijk niet meer te boven komen’’, aldus de organisator. 

Nieuw concept

Maar tegelijkertijd is Endeman opgetogen.  ,,We komen wél met een nieuw concept’’, aldus de Deventenaar. ,,We hebben een leuke groep mensen, allemaal jongeren tussen de 20 en 35 jaar. Ze willen graag tóch wat doen. Vandaar dat we samenwerking hebben gezocht met een andere partij om een festival te organiseren in een tent, voor een bredere doelgroep.'' En zo introduceert 'de club van Endeman' op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni de eerste editie van het Legends of Rock Tribute Festival XXL op festivalterrein Arkelstein bij kruispunt Bos in Raalte. Een 2-daags evenement met de beste tribute-bands van dit moment. Het is een internationaal programma met onder meer tributes van Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, Volbeat en Creedence Clearwater Revival. 

Tickets zijn vanaf zondag 19.00 uur beschikbaar via www.legendsofrock-raalte.nl

Bron: de Stentor.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wij krijgen heel veel vragen of Pedro Pico Pop terug komt in 2018. Bij deze een korte toelichting en uitleg vanuit het bestuur & organisatie:

''3 jaar geleden waren wij als festival genoodzaakt 'ons' terrein op het MBI fabrieksterrein te verlaten vanwege de vondst van asbest. Last-minute zijn wij op zoek gegaan naar een vervangende locatie die we hebben gevonden bij Kruispunt Bos in Raalte. Als organisatie kregen wij te maken met veel extra (onvoorziene) kosten. Als financieel gezonde organisatie hebben wij al onze reserves aan moeten spreken én nog een beetje meer.

Zonder reserves een festival organiseren is gevaarlijk, zo hebben wij afgelopen editie aan den lijve ondervonden. De kaartverkoop van de laatste editie viel tegen, daar bovenop heeft het bijna de hele dag geregend. Een klap die wij mogelijk niet meer te boven komen.

Wij hebben goed nagedacht en veel overlegd. Om na 14 (!) edities Pedro Pico Pop te stoppen voelt niet goed. We hebben zo veel leuke dingen meegemaakt en enorm veel toffe bands een podium geboden. Maar doorgaan op deze manier is ook niet mogelijk..

Daarom bij deze de kogel door de kerk: Pedro Pico Pop slaat een jaartje over en komt NIET terug in 2018.

Wél komen we in 2018 met een nieuw concept, wat wij volgende week zullen aankondigen. Hou het weekend van 22 & 23 juni alvast vrij in je agenda..

Wil je op welke manier dan ook bijdragen om in 2019 wél weer een Pedro Pico Pop Festival te organiseren? Laat het ons vooral weten via een PB of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jullie zijn nog niet van ons af!
Groet, organisatie, bestuur & vrijwilligers''

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Volgende week vrijdag is het zo ver! Hollandse Avond bij café Spoolder met Zwarte Jannes!

Orlando Uitenwerf, beter bekend als 'Zwarte Jannes', komt deze avond vullen met veel gezelligheid en muzikale meezingers, waaronder natuurlijk bekende nummers van Jannes!

Café Spoolder l 5 euro entree l vrijdag 2 maart

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Noteer zaterdagavond 14 april alvast in de agenda. Muziekvereniging Salland geeft dan haar jaarlijkse uitvoering.

Het Dorpshuis in Lierderholthuis is in Afrikaanse sferen aangekleed. De zaal is vanaf 19.30 uur open, het concert start om 20.00 uur.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het houdt maar niet op ! Hierbij nog een dosis bands op Dauwpop 2018 ! Big2, Johan, Claw Boys Claw, Jacin Trill, Oblivians, Pert Near Sandstone, Mattiel, The Hillbilly Moonshiners, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, AIZY, Candy Says, De Rooie Jager, Volcano Boys, Mr. Rockafeller, De Ruige Rita's en Redbeard & De Raaf!

©2018 A Lola Production. All Rights Reserved.