Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

LUTTENBERG – Bökkers, Ploegendienst, Stones Sessions, one-manband Blinde Ed, Roots Rising en Pronk treden op zaterdag 14 september op tijdens de zesde editie van Koele Koele in Luttenberg. Het festival in de zandafgraving op de Luttenberg, georganiseerd door de mannen van de Sallandse boerenrockformatie Bökkers, is al meerdere keren uitverkocht geweest.

Bökkers zelf behoeft geen introductie, dus die laten we ook maar achterwege. Ook op het programma de relpunkers van Ploegendienst, een snel aan populariteit winnende band. Bassist Bastiaan was eerder de blikvanger van de gabberpunkers Aux Raus; drummer Bram zat in Malle Pietje en de Bimbo’s en gitarist Michiel in Firestone. Zanger/rapper is Ray Fuego. Tekstueel trapt de band vooral lekker hard van zich af, gewoon in het Nederlands.
Stones Sessions speelt op energieke wijze covers van de Rolling Stones. De jonge band wint rap aan faam. Na het succes van vorig jaar keert Roots Rising (reggae, ska, hiphop en andere zomerse klanken) terug naar de kuil. One man band Blinde Ed (toetsen/zang) wordt volgens de mannen van Bökkers dé verrassing van het feest. Met zijn rauwe strot speelt hij in op de wensen van het publiek. Verzoekjes zijn welkom. Hij stond eerder al op de Zwarte Cross.
Bovendien debuteert ook Pronk op het festival . Dit is het soloproject van Arjan Pronk, de bassist van Bökkers. Later dit jaar verschijnt er een plaat vol ongepolijste, rellerige rock ’n roll/punk van zijn hand. Gewoon in het Nedersaksisch. Een beetje als Bökkers, maar dan rauwer en harder. Powerdrummer Henk Jonkers, bekend van Hallo Venray en Fatal Flowers, zit achter het drumstel.
Aanvang is om 19.00 uur. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten à 19,50 euro (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar via www.koelekoele.nl en een aantal voorverkooppunten in de regio.

Foto: Robert Westera

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Na zes jaar succesvol Metal Up Your Ass Festival gooien we het dit jaar over een andere boeg. 
Op zaterdag 12 oktober organiseren we dit keer een Rock Up Your Ass Festival.

 

Regionale bekendheid Marco Hovius brengt een eerbetoon aan Pearl Jam, de band Boys Named Sue richt zich op het werk van Johnny Cash en uit België komt In Your Honor met een eerbetoon aan de Foo Fighters.

Dus zet 12 oktober in je agenda en
houd deze pagina in de gaten voor meer info.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

“21 ᴊᴀᴀʀ ᴢɪᴊɴ ᴡᴇ ɢᴇᴡᴏʀᴅᴇɴ. ᴇɴ ɴᴜ ᴅᴀɴ?!” Dat is wat de organisatie van het Luttenbergse popfestival Lil’Hill zich afgelopen voorjaar afvroeg. Het antwoord bleek simpel: verhuizen. En dan niet zomaar verhuizen, maar naar ‘de mooiste plek van Luttenberg’. Op de flank van de gelijknamige berg, de Lil’Hill in een beetje fantasierijk Engels. Ruim baan voor Lil’Hill dus, na 20 jaar eindelijk óp de Lil’Hill.   Het Luttenbergse popfestival kende haar eerste 11 edities op de plaatselijke ijsbaan, waarna de organisatie in 2010 besloot te verkassen naar een weilandje net buiten het dorp. Dat bleek een gouden greep, vertelt Wout Oosterwechel van het organiserende Beppie Concerts: “Het beschikbare terrein werd een stuk kleiner, maar het was absoluut een stap vooruit. Het festival werd er intiemer en knusser door.”

 

Met de vuist op tafel En toch ging het weer kriebelen. Want na 9 jaar op dezelfde plek treedt toch de sleur op, erkent Oosterwechel: “Ongemerkt schakel je als organisatie langzaam over op de automatische piloot. Automatismen zijn soms fijn, maar wij wilden weer helemaal fris naar ons eigen feestje kunnen kijken.” En dus deed de Lil’Hill-organisatie waar elke 21-jarige recht op heeft: het sloeg met de vuist op tafel. Uit die sleur, rug recht en de blik weer op oneindig, aldus Oosterwechel: “Iedereen weer wakker? Mooi, dan gaan we met open vizier weer verder knutselen aan Lil’Hill.” Weer knusser en intiemer Wordt dan alles anders, op 13 juli aan de Bergweg? Integendeel, belooft Oosterwechel: “Muziek, feest, hapje, drankje, gekkigheid. Maar dan op de mooiste plek van Luttenberg, op de flank van de berg met dat adembenemende uitzicht. We denken dat het festival, net als na de vorige verhuizing, nog weer knusser en intiemer wordt. En dat komt de sfeer alleen maar ten goede, vermoeden wij als weldenkende, 21-jarige volwassenen.”

Maestro, muziek! Op het verjaardagsfeest van Lil’Hill staat ook dit jaar uiteraard weer de muziek centraal. Vanaf het podium hoor je onder andere rockchick Elsa Lester, de aanstekelijke britpoppers Millenials en de van-je-hatseflats-rock ‘n roll van The Tambles. Afsluiters zijn de Amsterdamse indierockers Canshaker Pi – volgens dagblad Trouw ‘te cool voor Nederland’. Precies goed voor Lil’Hill dus. In de dancehall zorgen Hato en Vieze Vedi ervoor dat de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer gaan. Als dat maar goed gaat. En voor het derde jaar op rij gaan Bobby & De Beukers met de wildste rock ‘n roll-platen proberen het publiek zó gek te krijgen dat hun Beukpaleis op de kant belandt. Mede door het stijgingspercentage van de Luttenberg (5,2 procent) schatten zij hun kansen voor dit jaar goed in. [kader] Maar Lil’Hill, wat is dat eigenlijk?

Al twintig jaar organiseren vrijwilligers uit het pittoreske Sallandse dorp Luttenberg met veel liefde dit muziekfestival. In de loop der jaren boden ze bovendien een podium aan jong talent dat later uitgroeide naar optredens in grote zalen en internationale festivals. Voorbeelden daarvan zijn Kensington, Opgezwolle, Bettie Serveert, Osdorp Posse, The Dawn Brothers, Afterpartees en Mozes & The Firstborn. En dat ook nog eens op een bijzonder sfeervol ingericht festivalterrein. Niet gek als je bedenkt dat er normaal koeien lopen én dat de meeste enthousiastelingen gezegend zijn met twee linkerhanden. Liefdewerk dus, van de bovenste plank.

Datum: zaterdag 13 juli

Locatie: Bergweg Luttenberg

Toegang: 12 euro per persoon (aan de kassa) Openingstijden: 16.00 uur tot 02.00 uur

Organisatie: Beppie Concerts

Meer informatie: www.lilhill.nl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Daaaaar gaan we...De bekendmaking van het eerste deel van ons muziekprogramma voor Luttenbergsfeest 2019!!

 

Op de donderdagavond starten we met Party DJ Martijn, die de feesttent kei-hard uit de startblokken gaat laten knallen. De vrijdagmiddag is het JETZ GEHT'S LOSS met Otto Wunderbar op het terras! 🇩🇪 Vrijdagavond raast Qmusic The Party onder het motto 'hoe fouter, hoe beter' de feesttent door en gaan @stonessessions en DJ Blikkie de kroegtent onder handen nemen! 
Benieuwd naar nog meer? Houdt ons deze week donders goed in de gaten!!

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.