Luttenberg's jongste (2018) aanwinst: Hill Rockers.

Deze jonge band uit Luttenberg bestaat uit: Ten Holtmaat, Rens de Haan en Dylan Boosveld en zijn nog maar net de tienerjaren ingerold.  Ze beuken echter al met speels gemak riffs van Metallica, Slayer, AC/DC, The Black Crowes en Motörhead uit hun gitaren.

Iedere eerste zondag van de bouwvak is het Dieksiepop. Honderden Dieksiepoppers feesten, dansen en breken de tent af. Dieksiepop moet je meemaken!

 

Toen André en Agnes Besten op een zaterdagochtend in de zomer van 2003 hun huis verlieten konden zij niet weten dat er die avond een legendarisch feest in hun tuin en woning plaats zou vinden. De drankjes en benodigdheden werden die middag op het laatste moment geregeld evenals de gasten van die avond. Wat volgde was een uitbundig feest en nog belangrijker: Het was het startschot voor Dieksiepop. Toen de nevel de volgende dag was opgetrokken kwam het besef dat het feestje alleraardigst was en dat het nog wel een keer gevierd mocht worden. De Dieksies en hun medestanders werkten hun ideeën uit tot een plan. En dat plan heette Dieksiepop.....

 

Voor de eerste officiële editie van Dieksiepop werd uitgeweken naar het weiland van boer Herman Willems aan de Haarlerveldweg in Haarle. Herman was op dat moment een fitte veertiger met gevoel voor muziek en mode tegen wie wij enorm opkeken. Tot op de dag van vandaag is het heilige grasland van Herman het terrein van het festival en nog steeds is Herman jaarlijks van de partij. Herman is inmiddels een fruitige vijftiger geworden, maar nog altijd de knapste man van Dieksiepop.

In de begin jaren was het een ruige bedoeling op Dieksiepop. De bands die optraden waren vaak van het ruigere soort en daardoor trok Dieksiepop over het algemeen mensen met een vaal t-shirt voorzien van doodshoofden en andere bloedige prints. Na enkele jaren kwam er steeds meer variatie in de muziek en groeide Dieksiepop elk jaar een beetje. Bij die groei hoorde ook verandering van het programma. Allereerst bleek de zet om Dj set de Kaasverzamelaars enkele jaren geleden te contracteren een gouden zet. Deze twee jongeheren bevielen zo goed dat zij elk jaar uit de kast worden getrokken met hun liefdevolle muziek. Vervolgens bleek de stap om een surprise act op het programma te zetten ook geen verkeerde te zijn. Van Nederlandse polka's van een verre achterneef van Willy Alberti tot aan oude rocknummers vanuit een Cadillac. Het is altijd weer wat anders.

De laatste jaren staan er steeds vaker talentvolle bands op het Dieksiepoppodium die op het punt staan om door te breken in Nederland. Zo stonden Go Back To The Zoo en Handsome Poets op Dieksiepop en was televisie persoonlijkheid Jeroen van Koningsbrugge met zijn band Zeus bij ons te zien. Dieksiepop groeit op een rustige manier in omvang en inhoudelijk. Nog steeds is het belangrijkste dat iedereen moet kunnen doen wat hij of zij wil. Namelijk feest vieren op zijn manier en toch met elkaar.

Deze maand de band Gans Anders met voor mij een oude bekende op sax namelijk Henk Jonkman.

De sallandse coverband Gans Anders is opgericht in 2007 en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende Live-band met een repertoire dat het best kan worden omschreven als een mix van rock, nederpop zowel nederlandstalig als engelstalig en grunch. Alle bandleden hebben ruime ervaring in eerdere bands opgedaan. De band heeft ook een saxofoniste in haar gelederen waardoor het repertoire zeer afwisselend is. Het repertoire van de formatie bevat o.a. nummers van The Rolling Stones, U2, Madness, Status Quo maar ook enkele nederpopklassiekers van De Dijk, The Scene, Golden Earring, Herman Brood etc en natuurlijk stampende Grunch nummers van o.a. Blink 182, Foo Fighters etc etc. Dit brede repertoire en het enthousiasme van Gans Anders staat dan ook garant voor een lekker avondje muziek. De band wordt regelmatig bijgestaan door het vocale duo “Just Us !” die samen met Gans Anders samen een unieke sfeer kunnen brengen.

Fake, dé supergroup uit Luttenberg. Wie kent deze muiters nog?

Deze band werd gevormd door Lars Holtmaat, Ronald Rensen, René Hollegien en Jelle Dijkman en traden op tijdens Lil'Hill Festival 2003.

't Gezelligste tentfeest van Salland is uiteraard het Luttenbergsfeest. Het Luttenbergsfeest  kent inmiddels welbekende onderdelen zoals muziek, feest en nieuwe activiteiten.

Ribs & Blues is een muziekfestival in de Overijsselse plaats Raalte. Het wordt sinds 1997 jaarlijks op eerste en tweede Pinksterdag gehouden op festivalterrein de Domineeskamp in het centrum van het dorp. In 2010 bezochten ongeveer 45.000 mensen het gratis festival.

Het Ribs en Blues is geïnspireerd door Amerikaanse bluesfestivals met een combinatie van muziek en spareribs eten van de barbecue. Daarnaast is er sinds 2005 een programma met internationale straatartiesten in het Theaterland dat ook vrij te bezoeken is. Tijdens het Pinksterweekeinde zijn er ongeveer een dozijn Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Belgische blues-, bluesrock- en Americanabands te zien en te horen. Bj het 15e festival (Pinksteren 2011) kwam er een tweede podium en steeg het aantal optredende bands naar 21.

Op het programma stonden in het verleden bands als Walter Trout & the Radicals, Joe Bonamassa en Canned Heat uit de Verenigde Staten, Ian Siegal, Ten Years After en Ian Parker uit Groot-Brittannië, en Cuby & the Blizzards, Barrelhouse, DeWolff , Livin' Blues en Phil Bee's Freedom uit Nederland.

 

Bron: Wikipedia

De Wraak van Salland is een muzikale kroegentocht waarbij  verschillende bands en artiesten strijden om winnaar te worden. Deelnemers treden op in verschillende horecagelegenheden in Salland. Met een grote diversiteit in repertoire en muziekstijlen is De Wraak er voor jong en oud!

Tevens is De Wraak van Salland de ultieme gelegenheid om jou en/of je band op de kaart te zetten. Zo staan verschillende oud deelnemers van De Wraak al regelmatig op Sallandse en Nederlandse podia. Wil je inschrijven? Dat kan helaas niet meer voor 2017. Maar wil je meedoen aan de editie van 2018? Hou dan onze Facebookpagina en de website goed in de gaten! 

Treedt er iemand op die je kent of heb je zin in een gezellige muzikale avond? Kom langs, neem een biertje en kijk/luister naar optredens van Sallandse bands tijdens De Wraak van Salland! Klik hier voor de agenda van dit jaar.

Wies Jansen Holleboom wint Salland’s Got Talent 2017

Op zondag 26 maart streden 9 acts om de juryprijs van Salland’s Got Talent. Wies Jansen Holleboom uit Mariënheem ging met de hoofdprijs naar huis. Dansgroep Name it! (van Heeten Sportief) kreeg de meeste stemmen van het publiek en won de publieksprijs. De presentatie was in handen van Jeffrey Kleine Koerkamp, de winnaar van vorig jaar.  

 

De 6e editie van Salland’s Got Talent bestond dit jaar uit één ronde, waardoor de winnaar eerder bekend is als voorgaande jaren. De animo om deel te nemen was dit jaar wellicht minder, maar de kwaliteit was hoog. De jury, bestaande uit Roswyde Burgman, Ernst van der Sloot en Mariska Zwaart, heeft flink moeten discussiëren om tot een winnaar te komen.

 

Er streden negen acts om de juryprijs: De dansgroepen Name it! en First up knalden van het podium. Het muzikale duo Samuel en Marieke en solisten Eline Pielaat en Fabienne Marsman begeleiden zichzelf op piano danwel gitaar en zongen gevoelige nummers. Maar er waren meer zangeressen: Ook Wies Jansen Holleboom, Iva Flim, Lisa Broek en het duo Renske & Suze lieten van zich horen.

 

Na het juryberaad kwam de 16-jarige Wies Jansen Holleboom als winnaar uit de bus. Wies zong ‘With you’ uit de musical Ghost. Volgens de jury: “Een act met een kwaliteit waar we trots op zijn. Ze veroverde niet alleen met haar stem, maar had echt nagedacht over de hele opbouw. Het was als het ware een scene. Het totaalplaatje klopte’. Met de juryprijs heeft Wies een waarde cheque van € 500,- gewonnen, die mede mogelijk is gemaakt door Rotary Raalte. Zij mag dit bedrag gebruiken voor doorontwikkeling van haar talent.

 

Naast de jury had ook het publiek een stem. Na de optredens mocht iedereen op een stemkaartje zijn of haar favoriet aangeven. De dansgroep Name it!, tien meiden in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, kreeg de meeste stemmen en wonnen de publieksprijs. Dit is eveneens een waarde cheque, maar dan ter waarde van € 250,00.

 

Salland's Got Talent is een culturele talentenjacht voor alle talenten van alle leeftijden uit Salland. Er is slechts één voorwaarde: Je act moet op het 10 x 10 podium passen. 

Meer info over dit evenement vind je op: https://www.hofinsalland.nl/theater/salland-s-got-talent/

Kan iemand mij meer vertellen over dit duo. Alle info is welkom, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heeft iemand meer info over de band ? Heel graag een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Alvast bedankt.

 

Het enige wat ik op dit moment weet is dat Sander van Olphen deel uitmaakte van deze band.

Pagina 1 van 5
©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.