Wat krijg je als je Classic Rock, Country, Blues, Rock ‘n Roll en Pop combineert? Geen idee, maar “Blackwater Pepper Shaker” zou het antwoord op die vraag kunnen zijn… 
 
 
 
 
 
Leden band
Dirk van Coevorden - zang/gitaar
Raymond van Olphen - Gitaar
Werner van Eerbeek - Bas
William Benitez - Drums
Leon Lenting - Keys
 
 

THVMES is een band die bestaat uit 4 enthousiaste muziekstudenten: Joel Broekman (Drums), Jano Visser (Gitaar), Elisabeth de Bruin (Zang, Keys) en Sveva Endeman (Zang, Bas).

 

Hun passie ligt voornamelijk bij het spelen van covers in genres bluesrock, rock en funk maar ook zijn ze druk bezig met het maken van eigen nummers. 

Sveva volgt de opleiding Artiest Muzikant aan het Deltion College met als hoofdvak zang. Daarvoor, op de basisschool, zong ze al bij een kinderkoortje en is ze op gitaarles gegaan.

Hierna is ze zanglessen gaan volgen. Momenteel krijg ze zangles van Simon Feenstra en Veerle Verschuren en speelt ze in haar bandje Thvmes.

Favoriete genre’s zijn blues, bluesrock, country en soul. Grote inspiratiebronnen van haar zijn dan ook Beth Hart, Chris Stapleton, Etta James en John Mayer

Stillus is opgericht in 2001, toen een groep vrienden die al sinds de middelbare school muziek maakten samen een band wilden beginnen. Het vroege repertoire bestond voornamelijk uit rock en blues klassiekers, redelijk uitzonderlijk voor een groep 18-jarigen. Langzaam maar zeker groeide het repertoire en de podiumervaring, met optredens op festivals als Ribs & Blues en Stöppelhaene in Raalte, dorpsfeesten als het Luttenbergs Feest, Ommer Bissingh in Ommen en Heech Yn't Fyndel in het Friese Heeg, maar ook vele bruiloften, bedrijfsfeesten en studentengala's. In 2004 ging Stillus zelfs op een tournee van drie weken naar Ierland, waar de band een onvergetelijke ervaring opdeed en alle pubs in het Zuidoosten van het land aandeed.

Door de jaren heen is de bezetting een aantal keer gewisseld, maar inmiddels bestaat de band al jaren uit zanger Luuk, gitarist en toetsenist Mark, bassist Bo en drummer Jurrie, woonachtig in Luttenberg, Zwolle, Raalte en Enschede. We repeteren vrijwel wekelijks in onze vaste oefenruimte in het Overijsselse Luttenberg. Tegenwoordig bestaat het repertoire niet langer uit blues maar uit een lekkere mix van nieuwe en oude hits, van swingend tot stevig, van Nederlandstalige meezingers tot heerlijke dansnummers, van disco tot rock 'n roll, van Avicii tot de Blues Brothers.

Luttenberg's jongste (2018) aanwinst: Hill Rockers.

Deze jonge band uit Luttenberg bestaat uit: Ten Holtmaat, Rens de Haan en Dylan Boosveld en zijn nog maar net de tienerjaren ingerold.  Ze beuken echter al met speels gemak riffs van Metallica, Slayer, AC/DC, The Black Crowes en Motörhead uit hun gitaren.

Iedere eerste zondag van de bouwvak is het Dieksiepop. Honderden Dieksiepoppers feesten, dansen en breken de tent af. Dieksiepop moet je meemaken!

 

Toen André en Agnes Besten op een zaterdagochtend in de zomer van 2003 hun huis verlieten konden zij niet weten dat er die avond een legendarisch feest in hun tuin en woning plaats zou vinden. De drankjes en benodigdheden werden die middag op het laatste moment geregeld evenals de gasten van die avond. Wat volgde was een uitbundig feest en nog belangrijker: Het was het startschot voor Dieksiepop. Toen de nevel de volgende dag was opgetrokken kwam het besef dat het feestje alleraardigst was en dat het nog wel een keer gevierd mocht worden. De Dieksies en hun medestanders werkten hun ideeën uit tot een plan. En dat plan heette Dieksiepop.....

 

Voor de eerste officiële editie van Dieksiepop werd uitgeweken naar het weiland van boer Herman Willems aan de Haarlerveldweg in Haarle. Herman was op dat moment een fitte veertiger met gevoel voor muziek en mode tegen wie wij enorm opkeken. Tot op de dag van vandaag is het heilige grasland van Herman het terrein van het festival en nog steeds is Herman jaarlijks van de partij. Herman is inmiddels een fruitige vijftiger geworden, maar nog altijd de knapste man van Dieksiepop.

In de begin jaren was het een ruige bedoeling op Dieksiepop. De bands die optraden waren vaak van het ruigere soort en daardoor trok Dieksiepop over het algemeen mensen met een vaal t-shirt voorzien van doodshoofden en andere bloedige prints. Na enkele jaren kwam er steeds meer variatie in de muziek en groeide Dieksiepop elk jaar een beetje. Bij die groei hoorde ook verandering van het programma. Allereerst bleek de zet om Dj set de Kaasverzamelaars enkele jaren geleden te contracteren een gouden zet. Deze twee jongeheren bevielen zo goed dat zij elk jaar uit de kast worden getrokken met hun liefdevolle muziek. Vervolgens bleek de stap om een surprise act op het programma te zetten ook geen verkeerde te zijn. Van Nederlandse polka's van een verre achterneef van Willy Alberti tot aan oude rocknummers vanuit een Cadillac. Het is altijd weer wat anders.

De laatste jaren staan er steeds vaker talentvolle bands op het Dieksiepoppodium die op het punt staan om door te breken in Nederland. Zo stonden Go Back To The Zoo en Handsome Poets op Dieksiepop en was televisie persoonlijkheid Jeroen van Koningsbrugge met zijn band Zeus bij ons te zien. Dieksiepop groeit op een rustige manier in omvang en inhoudelijk. Nog steeds is het belangrijkste dat iedereen moet kunnen doen wat hij of zij wil. Namelijk feest vieren op zijn manier en toch met elkaar.

Deze maand de band Gans Anders met voor mij een oude bekende op sax namelijk Henk Jonkman.

De sallandse coverband Gans Anders is opgericht in 2007 en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende Live-band met een repertoire dat het best kan worden omschreven als een mix van rock, nederpop zowel nederlandstalig als engelstalig en grunch. Alle bandleden hebben ruime ervaring in eerdere bands opgedaan. De band heeft ook een saxofoniste in haar gelederen waardoor het repertoire zeer afwisselend is. Het repertoire van de formatie bevat o.a. nummers van The Rolling Stones, U2, Madness, Status Quo maar ook enkele nederpopklassiekers van De Dijk, The Scene, Golden Earring, Herman Brood etc en natuurlijk stampende Grunch nummers van o.a. Blink 182, Foo Fighters etc etc. Dit brede repertoire en het enthousiasme van Gans Anders staat dan ook garant voor een lekker avondje muziek. De band wordt regelmatig bijgestaan door het vocale duo “Just Us !” die samen met Gans Anders samen een unieke sfeer kunnen brengen.

Fake, dé supergroup uit Luttenberg. Wie kent deze muiters nog?

Deze band werd gevormd door Lars Holtmaat, Ronald Rensen, René Hollegien en Jelle Dijkman en traden op tijdens Lil'Hill Festival 2003.

't Gezelligste tentfeest van Salland is uiteraard het Luttenbergsfeest. Het Luttenbergsfeest  kent inmiddels welbekende onderdelen zoals muziek, feest en nieuwe activiteiten.

Ribs & Blues is een muziekfestival in de Overijsselse plaats Raalte. Het wordt sinds 1997 jaarlijks op eerste en tweede Pinksterdag gehouden op festivalterrein de Domineeskamp in het centrum van het dorp. In 2010 bezochten ongeveer 45.000 mensen het gratis festival.

Het Ribs en Blues is geïnspireerd door Amerikaanse bluesfestivals met een combinatie van muziek en spareribs eten van de barbecue. Daarnaast is er sinds 2005 een programma met internationale straatartiesten in het Theaterland dat ook vrij te bezoeken is. Tijdens het Pinksterweekeinde zijn er ongeveer een dozijn Nederlandse, Britse, Amerikaanse en Belgische blues-, bluesrock- en Americanabands te zien en te horen. Bj het 15e festival (Pinksteren 2011) kwam er een tweede podium en steeg het aantal optredende bands naar 21.

Op het programma stonden in het verleden bands als Walter Trout & the Radicals, Joe Bonamassa en Canned Heat uit de Verenigde Staten, Ian Siegal, Ten Years After en Ian Parker uit Groot-Brittannië, en Cuby & the Blizzards, Barrelhouse, DeWolff , Livin' Blues en Phil Bee's Freedom uit Nederland.

 

Bron: Wikipedia

Pagina 1 van 5
©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.