Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wat mij betreft nog steeds het beste, mooiste album ooit gemaakt. Uiteraard is dat Ok Computer van Radiohead. Dit jaar alweer 20 jaar geleden uitgebracht. Zowel de tekst maar zeker de innovatie in de muziek zelf zijn ongekend. Het beste nummer is voor mijn Subterranean Homesick Alien. De clip bij Paranoid Android is a must seen video.

Uiteraard is iedereen het met mijn mening eens :-) Anders zie ik graag een reactie.

gr

Ben

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De wat ouderen onder ons kennen ze nog wel. De cassettespelers, walkmans, platenspelers. Wellicht ook CDI of DCC. Er is nogal wat op de markt gekomen in de loop der jaren. Nu heb ik net een kanaal op youtube ontdekt waar je je hart op kunt halen. Ik heb 1 filmpje bijgevoegd. De rest kun je vast zelf wel vinden :-)

Grt

Ben

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Beste lezer,

Wanneer je voor het eerst deze site bezoekt zal het je niet opvallen. Ik heb een extra item evenementen toegevoegd. Hierin zitten op dit moment: Ribs & Blues, de wraak van salland en salland got talent. Meer kon ik er zo 123 niet verzinnen. Heb je nu nog een idee ( moet uiteraard wel in Luttenberg of salland zijn) schroom dan niet en stuur me een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik weet het. Deze site gaat natuurlijk over allerlei muziek uit Luttenberg. Toch zet ik dit op mijn site. Waarom ? Omdat het kan. Wanneer Luttenberg op de Franse TV is, is dat natuurlijk prachtig. En om een muzikale lijn te trekken: de klompendans natuurlijk. Vandaar dus. Binnenkort hebben we hier weer onze Franse vrienden op bezoek. Helemaal een reden dus :-)

Het gaat om een promotiefilmpje waarbij klompenmaker “Sabotier” Martin Dijkman laat zien hoe er handmatig klompen gemaakt worden in Nederland.

 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wellicht kennen jullie Piero niet 123. Voor een aantal bandleden zoals Damaged Brain maar ook voor mijzelf is het een oude goede bekende. Toen ik nog in Luttenberg woonde heb ik hem ontmoet via Damaged Brain. Later ging ik bijna elke vrijdag avond naar hem toe om samen te spelen. Piero viel me toen al op omdat hij als geen ander enthousiasme weet over te brengen. Twijfel je of je eens bij hem wat lessen moet nemen... vooral doen. Ik ben zelden zo'n aardige gozer tegen gekomen!

Ben

 

Bron: Hart van Hellendoorn

Hij is een muzikale duizendpoot. En de drums mogen dan zijn grote liefde vormen, hij kan ook uit de voeten op gitaar en bas. Piero Sestu heeft echter vooral ook tientallen jaren ervaring met het spelen in bands. In zijn woonplaats Haarle is hij nu muziekschool Piero’s Music Basement begonnen. Ik vind het prachtig die ervaring over te brengen op anderen die eveneens een passie hebben voor muziek.

Hij speelde in bands als Unity, Eye to Eye, Cayenne en RU Kiddin’ en trad op door het hele land. Piero Sestu groeide op in België, als kind van vanaf Sardinië geëmigreerde ouders. Het was in België waar hij in de tachtiger jaren samen met vrienden de formatie Unity formeerde. Een band die het vooral in Nederlandse discotheken goed deed. Waarop de liefde hem naar Haarle, bij Nijverdal, voerde.

De daarop volgende jaren bleef hij altijd actief in de muziek. ,,Tegenwoordig speel ik in Elders, een Nederlandstalige rockband met covers, maar ook eigen werk.” Sinds kort is hij bovendien zijn eigen muziekschool begonnen. Waarbij hij zijn liefde voor de muziek deelt met anderen: Ik wil graag mijn passie overbrengen op anderen. Ze laten ervaren wat muziek voor je kan betekenen en hoe je op een eenvoudige manier muziek kunt maken en je creativiteit kunt tonen.

Waan van de dag
Muziek is volgens Piero in alle hectiek, die de waan van de dag met zich meebrengt, een goede uitlaatklep. ,,Lekker op een creatieve manier ontspannen. Er bestaan nog wel eens misverstanden. Mensen denken vaak dat ze niet over het vereiste talent beschikken. Maar muziek maken is iets wat eigenlijk iedereen kan. Zonder meteen topsporter of een genie te hoeven zijn. En het is geschikt voor alle leeftijden. Het is vooral een kwestie van: ‘al doende leert men’.”
 
Bandcoach
Behalve individuele muzieklessen ziet Piero Sestu zich ook als een zogenoemde bandcoach: ,,Het is juist leuk om wat je geleerd hebt af en toe ten gehore te brengen. In het plaatselijk café, tijdens een voorspeelmiddag, tijdens een jamsessie of door bijvoorbeeld samen met vrienden en vriendinnen samen een bandje te beginnen.”
Met zijn eigen muziekschool Piero’s Music Basement timmert de Haarlenaar volop aan de weg: Het is jammer dat er op scholen bijna geen muzieklessen meer worden gegeven. Kinderen zijn vaak zo muzikaal. Dat moeten we juist stimuleren. Maar ik geef niet alleen les aan kinderen of jongeren. Ik heb ook volwassenen leerlingen. Personen die bijvoorbeeld altijd al een instrument wilden bespelen, maar er nu pas de tijd voor hebben.
 
 
Iedereen is dan ook welkom, zo benadrukt hij. Voor zowel drumles, gitaar en basgitaar en eventueel cajon. En in tegenstelling tot wat veel mensen vaak denken: het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Individuele lessen of bandcoaching? Ik help iedereen graag op weg.
Muziekschool Piero’s Music Basement is bereikbaar via 06-55 825 724.

 

©2019 A Lola Production. All Rights Reserved.